حفاظت از ميراث فرهنگي ناملموس حفاظت از حقوق بشر است

به گزارش ميراث‏آريا(chtn)، «آريا اسيس گوناوا» که در مراسم افتتاح مرکز منطقه‏اي مطالعات پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس يونسکو در آسياي غربي و مرکزي سخن مي‏گفت، با بيان اين مطلب افزود: تشکر مي‏کنم از جمهوري اسلامي ايران به دليل اقدامات و هماهنگي‏هايي که در خصوص پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس انجام داده است.

وي تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران 15 مکان را تاکنون در ليست جهاني يونسکو به ثبت رسانده است؛ و در ميراث‌فرهنگي نا‌ملموس نيز تا کنون چندين اثر مانند دانش لنج سازي و رديف موسيقي ايراني نيز در فهرست ميراث فرهنگي ناملموس جهاني به ثبت رسيده‏اند. البته به جز ايران آثار ناملموس 6 کشور ديگر هم در اين فهرست قرار دارند.

اين مقام مسوول يادآور شد: اين ثبت‌ها هم براي مردم ايران و هم براي کل بشريت افتخار است و نشان مي‏دهد جمهوري اسلامي ايران از نظر ميراث فرهنگي يک کشور ريشه‏دار است.

«آريا اسيس گوناوا» گفت: يک کميته بين‏المللي نيز قرار است در ماه دسامبر برگزار شود که جمهوري اسلامي ايران هم 2 سال است در آن عضويت دارد. اين کميته يک کميته بين‏الدولي يونسکو است و تاکنون اقداماتي در اين زمينه انجام داده است .

وي با تشکر از اقدامات جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه تصريح کرد: در حقيقت، ميراث فرهنگي ناملموس، پلي از گذشته به آينده است و به همين دليل بايد از آن پاسداري شود.

رئيس بخش ارتباطات و اطلاعات دفتر منطقه‌اي يونسکو در تهران افزود: ميراث فرهنگي ناملموس در حقيقت مي‏تواند پيوند دهنده ملتها باشد و بنابراين بايد براي نسل هاي آينده از آن پاسداري کرد و اين مي طلبد کوشش سازمان هاي بين المللي و کشورهاي عضو کنوانسيون را که در اين زمينه اقداماتي انجام دهند.

«آريا اسيس گوناوا» تاکيد کرد: 40 کشور عضو اين کنوانسيون هستند و اقداماتي را در حال انجام دارند و ما بايد بدانيم ميراث فرهنگي ناملموس بسيار آسيب‏پذيرند و اگر از آن‏ها حفاظت نشوند ممکن است از بين بروند. بنابراين ما بايد اقدامات پايه‏اي زيادي انجام دهيم و مراکز و موسساتي را تحت نظر يونسکو راه‏اندازي کنيم تا از ميراث فرهنگي حفاظت کنند.

وي افزود: بودجه اين مراکز از سوي اعضا تهيه مي‏شود اما تحت نظر يونسکو قرار دارند و در آن کارشناسان يونسکو نيز مشارکت مي کنند. اين مراکز در حقيقت وظيفه دارند به اطلاع‏رساني بپردازند و در زمينه پاسداري از ميراث فرهنگي ظرفيت‏سازي کنند.

نماينده رئيس دفتر منطقه‏اي يونسکو در تهران ادامه داد: مرکز مطالعات منطقه‏اي پاسداري از ميراث ناملموس که امروز در تهران افتتاح ‏شد، يکي از اين مراکز است و در حقيقت چهارمين مرکز مشابه در منطقه آسياي غربي و مرکزي است و هدف آن پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس است . همچنين اين مرکز بايد از اقدامات ديگر کشورهاي منطقه حمايت و به آن‏ها کمک کند.

وي تصريح کرد: آن 3 مرکز ديگر که در آسيا هستند، تخصص‏هاي خودشان را دارند به‏گونه‏اي که مرکزي که در ژاپن قرار دارد فقط به پاسداري از ميراث ناملموس مي‏پردازد، مرکزي که در چين قرار دارد فقط به آموزش و ظرفيت‏سازي ميراث ناملموس مي‏پردازد؛ مرکزي که در کره قرار دارد فقط به اطلاع‏رساني مي پردازد اما مرکز تهران، تمام اين اقدامات و وظايف را بر عهده گرفته است و به همين دليل از 3 مرکز ديگر مهم تر است و جداي کشورهايي که در اين منطقه وجود دارند، 25 کشور نيز اعلام آمادگي کرده‏اند، 2 مرکز نيز در بلغارستان و پرو هستند که در سطح جهاني به پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس مي پردازند.

نماينده رئيس دفتر منطقه‏اي يونسکو در تهران گفت: در حقيقت تنوع فرهنگي ، يکي از مهم ترين عناصر روابط بين الملل است و امروزه روابط فرهنگي از اهميت خاصي برخوردار شده و يونسکو هم در اين زمينه اقدامات زيادي را انجام داده است.

«آريا اسيس گوناوا» افزود: يک بيانيه جهاني هم در خصوص ميراث فرهنگي توسط يونسکو تهيه و در سال 2011 نهايي شده که در آن به پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس خيلي اشاره شده است و اين بيانيه جهاني باعث مي‏شود که ما بتوانيم پاسداري کنيم از ميراث فرهنگي ناملموس و حرف ما يکي است و بايد از ميراث فرهنگي ناملموس پاسداري شود و به نسل هاي آينده منتقل شود که يکي از اهداف يونسکو است.

رئيس بخش ارتباطات و اطلاعات دفتر منطقه‌اي يونسکو در تهران يادآور شد: من به نمايندگي از دبيرکل يونسکو از جمهوري اسلامي ايران به خاطر رهبري اين اقدام به شکل ويژه تشکر مي‏کنم و زمان آن فرا رسيده است که از تجربيات گذشته درس بگيريم و يونسکو منتظر اين است که اعضاي بيشتري با اين مرکز مطالعات همکاري کنند و مرکز مطالعات منطقه‏اي در تهران بتواند به هدف ماموريت‏هاي خود دست پيدا کند.
الف/120ب/

انتهای پیام/

کد خبر 1391082029